hits

BIFF STROGANOFF FRA BUNNEN

Hei alle sammen... 
Da var det lørdag igjen,og da får man jo lyst på litt "annen" middag enn ellers i uka.. I dag ble det biff stroganoff. 
Det har jeg aldri lagd fra bunnen av før,kun pølse stroganoff...Men det var litt mindre arbeid. 

Denne oppskrifta fant jeg på matprat.no. 
Den er veldig enkel og grei,og det passet jo bra,for jeg skulle lage potetmos også..
Potetmosen legger jeg ikke ut oppskrift på, for den har jeg lagt ut før. 

Du trenger til 4 porsjoner : 

  • 800 g biffkjøtt i strimler
  • 11⁄2 stk finhakket løk
  • 2 ss smør til bruning
  • 200 g frisk sjampinjong i båter
  • 1 ts salt
  • 1⁄2 ts pepper
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 dl kjøttkraft (1 dl vann og en buljongterning)
  • 2 dl crème fraîche orginal.
     
  • Skjær biffkjøtt i store strimler (0,5 x 6 cm). Brun kjøttet i små porsjoner sammen med løk i en varm stekepanne med smør. 
  • Ha kjøttet i en gryte sammen med sjampinjong. Krydre med salt og pepper. Tilsett tomatpuré, kraft og crème fraîche, og la det småkoke noen minutter til gryten har en fin konsistens. Smak eventuelt til med salt og pepper. 

    Jeg valgte å servere potetmos som sagt,men du kan selvfølgelig bruke noe annet. Feks ris ,poteter eller salat..
    Lykke til !!

    Du må gjerne følge bloggen min !! Da hadde jeg blitt glad...



Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar