80-talls lørdagskos :-)

Hei på dere :-)
Da var det jammen lørdag igjen,og i den forbindelse så skal jeg lage noe vi som barn fikk på lørdager. Ja ikke hver lørdag altså..
Jeg er jo født i 71, og jeg husker godt 80-tallet kom med pizzaer og gryteretter osv.. Det hadde sikkert vært der før,men ihvertfall på denne 
tida kom den til oss. Og vi hadde ikke så veldig god råd da jeg vokste opp,så det ble stort sett enkel pølsepizza. Men den er jo sååå god !!
Jeg lager ofte den dag  i dag også, for den er en av de fineste barndomsminnene jeg har. Og mine barn igjen, elsker den...

Du trenger :
-  3-4 røkte pølser
- 1 løk el purre
- 300 g revet ost
- litt ketchup til å ha på toppen
- 1 pk tørrgjær
- ca 600 g mel
- 3 ss olivenolje
- 4,5 dl vann
- 2 ts salt

- Ha alt det tørre i en bolle.Rør litt rundt for å få fordelt gjær og salt. Varm vannet og bland det med oljen. Bruk kjøkkenmaskin eller eltepinnene 
  på en vanlig miksmaster. Ha i væten litt etter litt for å unngå klumper og kladding. Dryss til slutt litt mel over og sett deigen til heving ca 30 min.

  Imens kan du lege bakepapir i steke panna. Og kutte pølsene i terninger og hakk opp løken / purren. Rasp også opp osten.Her kan man selvfølgelig
  ha på mer ost om man ønsker det..og så klart mindre.. Så setter jeg stekeovnen  på 230 grader..

  Etter heving,så legger jeg deigen på langpanna.Drar den godt utover med henda,og avslutter med kjevle for å jevne ut.Legg nå på pølse og løk.
  Så drysses osten over og avslutt med å ha på litt ketchup på toppen. 
  Deretter stekes den i 15 - 20 minutter.
   Lykke til og håper det smaker :-) Fortsatt god helg :-)









 

2 kommentarer

Torunn

16.07.2017 kl.13:08

(Med unntak av stekt ketchup, som jeg ikke kan fordra, så:) Dette ser VELDIG godt ut!!

maryskitchen

16.07.2017 kl.18:01

Torunn: Takk :-) Ja ketchupen kan du sløyfe :-) Den er kjempegod likevel :-)

Skriv en ny kommentar

maryskitchen

maryskitchen

45, Gran

Kategorier

Arkiv

hits